Csodakalap.hu

Oldalunk jelenleg fejlesztés alatt áll, kérlek keresd fel a www.csodakalap.com-ot.
Csodakalap.hu logo

Információ

Kalap méretek

Válassza ki a kívánt méretet:

55 cm (21.6 inch)
56 cm  - (22 inch) 
57cm - (22.45 inch)
58cm – (22.8 inch)
59cm – (23.2inch)
60cm – (23.5 inch)
61cm – (24 inch)

Hogyan lehet méretet venni?

Tekerje körbe a fejét puha mérőszalaggal, közvetlenül a szemöldök és a fül fölött. Győződjön meg arról, hogy a szalag a fej hátsó részének legszélesebb részén fekszik, és olyan szorosra  húzza, amilyenre a kalapot szeretné.

Kesztyű méretek

Az anyagról

Alkotásaim selyem-nemez termékek, melyek 100%-ig természetes anyagból, hernyóselyem és ausztrál merinó gyapjú összedolgozásával készülnek. A legfinomabb gyapjút használom, ezért egyáltalán nem szúr, nem irritálja a bőrt. A gyapjút és a selymet nyersen veszem, minden szín saját keverésből jön létre. Minden termékem kézzel készített, saját tervezésű darab.

Ápolás és tisztítás

Különösebb ápolást nem igényel. Öntisztuló képessége van. Ködös, nyirkos időben tisztul. Csak a molytól kell óvni. Tisztítás módja: csak kézzel, 30 C fokos vízben. Bővebben olvashatsz a karbantartásáról a tárolás/tisztítás fejezetnél.

A nemezelés folyamata

A gyapjút és a selymet nyersen vásárlom, majd magam festem, a színek saját keverések. A gyapjú kiinduláskor lényegében egy képlékeny szösz. Amikor elkezdek vele dolgozni, akkor az anyag és a forma kialakítása egyszerre történik. Az indulásnál mindent el kell dönteni. Szappanos forró vízzel dolgozom. A folyamat 3 fázisból áll.

  1. A gyapjút buborékos fóliából kivágott sík formára rakom, amit körbetekerek gyapjúval, így nincs szükség később a varrásra , mert egy üreges tárgy jön létre, amit később tetszés szerint formázok. A buborékos fóliára előbb lerakom a selymet, majd erre rárakom nagyon vékonyan, két rétegben a gyapjút. Ezt szappanos vízzel lesimogatom, majd feltekerem és gyúrni kezdem. Két gyúrás között mindig újralocsolom a gyapjút. Ezt a gyúrást a terméktől függően 6x-10x megismétlem. Addig gyúrom, amíg a selymen átjönnek a gyapjúszálak és a két anyag így összekapaszkodik, s már egy anyaggá  válik.
  2. Ezután forró vízben lötykölöm addig, amíg a gyapjú össze nem zsugorodik arra a méretre, amire szükségem van. A gyapjú a zsugorodás során összehúzza a selymet, s ez egy sajátos textúrát ad az anyagnak. A selymen kívül a gyapjúba beledolgozható még fonál, üveggyöngy, organza…stb.
  3. Az utolsó fázis a formázás, ekkor kapja meg a tárgy a végső formáját. Még egy kis zsugorítás , a szélek szépítése, kalapnál pl. kalapformára húzás, vasalás, szárítás következik.